Onsdag 19 maj 2021
     


Välkommen försommar 2021
      
Värmen och solen har börjat inta plats denna vår och nu begynnande försommar. Många av oss har fina plantor och växter sina växthus och trädgårdar. En del av oss har tom lite extra mycket. Nu har ni chansen att sälja överskottet.
Trädgårdsluckan kommer nu att genomföras söndagen den 6 juni mellan 10.00-13.00 på Rådhustorget, Östhammar.
Ett mycket uppskattad arrangemang där du som medlem har möjlighet att sälja plantor och blommor till medlemmar och övriga trädgårdsintresserade. Eller komplettera din trädgård med nya växter.
 
Anmälan och mer info till Annika Wahlgren Rennerskog, kassör. Tlf 070 291 5580 eller mail annika.rennerskog@gmail.com Kostnad 100 kr/ utställare. Betalas in på swish 123 652 035 7 eller plusgiro 119 49 86-4
 
Vänliga hälsningar Styrelsen Annika W Rennerskog

Läs mer »

Hemma hos Margareta Siggstedt
  
Gurk- och melonhuset som inväntar hyresgäster. 
 

Läs mer »

Program 2021
Årets program 

Nu är det tryckta programmet snart ute bland er medlemmar! Och du som inte är medlem, se till att bli! 
Ingen lätt uppgift att göra ett program i pandemitider! Men vi får fortsätta att hoppas att flera av programpunkterna kan genomföras, åtminstone de som sker utomhus i sommar och höst. 
Men hoppfullt säger vi ändå: Varmt välkomna till 2021:s arrangemang.
Nytt! Trädgårdsluckan genomförs 6 juni kl 10-13, Rådhustorget, Östhammar.
 
 

Läs mer »

Trädgårdsrådgivning
Hur ska jag göra med lerjorden? Jag har fått ohyra på vinbären, vad göra? Har du trädgårdsfrågor? Då kanske du vill ha kontakt med en trädgårdsrådgivare? Och det kostar dig inget som medlem.
 
Ta kontakt med Svensk Trädgårds rådgivare Lise-Lotte Björkman eller Henrik Bodin.
 
Bra eller hur?
 
 

Läs mer »

Välkommen trädgårdsvänner
Vår på gång

Läs mer »

Vi letar vårtecken!

Jag är knappast den enda som är tacksam över att ha tillgång till en trädgård i dessa svåra tider. När allt annat är inställt, så kan man fortfarande odla sin trädgård. En trädgård är dessutom en oas att vara i och där man kan umgås, åtminstone med några åt gången, på smittsäkert avstånd. Därför längtar man kanske i år mer än någonsin efter lite vårvärme och att kunna sitta ute igen. För i år betyder vår inte bara att det växer och grönskar, det innebär också en möjlighet att träffa sina nära och kära igen!

Så nu ger vi oss ut och letar vårtecken!

 
 
Eva Akne, 15 mars -21

Läs mer »

Våren kom av sig men mycket händer ändå
Även om våren kommit av sig lite i och med att det kom snö igen så händer det mycket hemma hos alla odlare. Här delar ett par av styrelsens medlemmar med sig av lite rapporter i form av bilder. Läs mer till höger.

Läs mer »

Vårens sådder
Inger Mannby kåserar om att vilja starta upp lite tidigt, speciellt ett Corona-år -för något måste man ju göra!
 

Läs mer »