Söndag 11 april 2021
     


Välkommen trädgårdsvänner
Vår på gång
Sakta börjar våren och värmen ge sig tillkänna. Därmed också tiden då vi förflyttar oss ut i våra trädgårdar och börjar det efterlängtade vårarbetet.
Årsmötet är avklarat via poströstning. Vi har en ny styrelsemedlem Margareta Siggstedt, som vi hälsar välkommen. Vilka övriga styrelsemedlemmar kan ni se under rubriken styrelsen.
Årets program har nu skickats ut till alla medlemmar via post. Programbladet innehåller de planerade programpunkterna med hänvisning till vår nu uppdaterade hemsida för att se mer information och uppdateringar. Med anledning av den pågående pandemin kan förutsättningarna att genomföra programmet ändras snabbt. Så besök vår hemsida regelbundet.. Vi hoppas att vi kommer att kunna genomföra den populära trädgårdsluckan, öppna trädgårdar och skördemarknaden.
 
  Luktviol 
 
Vill du medlem i trädgårdsföreningen?
Du får som medlem bl a tillgång till trädgårdsrådgivning, Hemträdgården - en av Sveriges bästa trädgårdstidningar, lokalt program med aktiviteter m m. Läs mer under rubriken
”Så här blir du medlem”.
 
Vänliga hälsningar
Annika Wahlgren Rennerskog
kassör

Läs mer »

Vi letar vårtecken!

Jag är knappast den enda som är tacksam över att ha tillgång till en trädgård i dessa svåra tider. När allt annat är inställt, så kan man fortfarande odla sin trädgård. En trädgård är dessutom en oas att vara i och där man kan umgås, åtminstone med några åt gången, på smittsäkert avstånd. Därför längtar man kanske i år mer än någonsin efter lite vårvärme och att kunna sitta ute igen. För i år betyder vår inte bara att det växer och grönskar, det innebär också en möjlighet att träffa sina nära och kära igen!

Så nu ger vi oss ut och letar vårtecken!

 
 
Eva Akne, 15 mars -21

Läs mer »

Våren kom av sig men mycket händer ändå
Även om våren kommit av sig lite i och med att det kom snö igen så händer det mycket hemma hos alla odlare. Här delar ett par av styrelsens medlemmar med sig av lite rapporter i form av bilder. Läs mer till höger.
Här växer en Physalis med extra belysning hos 
Margaretha Siggstedt. 

Läs mer »

Program 2021
Årets program 

Nu är det tryckta programmet snart ute bland er medlemmar! Och du som inte är medlem, se till att bli! 
Ingen lätt uppgift att göra ett program i pandemitider! Men vi får fortsätta att hoppas att flera av programpunkterna kan genomföras, åtminstone de som sker utomhus i sommar och höst. 
Men hoppfullt säger vi ändå: Varmt välkomna till 2021:s arrangemang.
 
 

Läs mer »

Vårens sådder
Inger Mannby kåserar om att vilja starta upp lite tidigt, speciellt ett Corona-år -för något måste man ju göra!
 

Läs mer »

Trädgårdsrådgivning
Hur ska jag göra med lerjorden? Jag har fått ohyra på vinbären, vad göra? Har du trädgårdsfrågor? Då kanske du vill ha kontakt med en trädgårdsrådgivare? Och det kostar dig inget som medlem.
 
Ta kontakt med Svensk Trädgårds rådgivare Lise-Lotte Björkman eller Henrik Bodin.
 
Bra eller hur?
 
 

Läs mer »