Lenas rabarberkaka

Rabarber och ingefära ger den här lättbakade kakan god smak.

3 ägg
2 dl socker
1 burk Kesella (10%), 250g
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk ingefära
3 dl rabarber i små bitar
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella och därefter mjölet blandat med bakpulver och ingefära.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (Det kan vara bra att ha ett bakplåtspapper i botten.), diameter ca. 24cm. Strö över rabarbern och grädda i 175°C i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Servera eventuellt med vaniljsås/-visp. (8-10 bitar)

Tips
från min erfarenhet av kakan:
Det kan vara bra att ha ett bakplåtspapper i botten om kakan blir lite "ogräddad". Jag föredrar det än att den blir torr.

Lycka till med baket!
Lena



« Tillbaka


Söndag 24 juni 2018


Startsida »
Tips »
Svensk Trädgård sprider kunskap om ekologisk odling via e-böcker  »
Sundboden hälsar er välkomna! »
Lenas rabarberkaka »
Tips från Maj-Lis Pettersson »
Fröså pelargoner »
Hösten kommer »
Att tänka på i oktober-november »
Att tänka på i september »
Spansk skogssnigel »
Nätverk för special intressen »
Forskning från SLU »
Faktablad från Svensk trädgård »
Drömmen om ett växthus »
Adobe Acrobat Reader »
Zontips och karta »
Ny Zonkarta? »
Öppna Trädgårdar 2017 »
Aktiviteter »
Om föreningen »
Alunda »
Öregrund/Gräsö »
Gimo/Österbybruk »
Östhammar »
Så här blir du medlem »
Länkar »
Till medlemssidorna »